We like to label everything


Castelo de Sao Jorge (högst upp på kullen).
Quinta da Regaleira palatset i Sintra.

Castelo dos Mouros... eller, som jag kallar det för, "helvetesjävlatrappfittskitsslottutanvattenhelvete"...
En väldigt färgglad jag framför Jesusstatyn och Ponte de 25 Abril-bron. (Föresten så är det samma företag som designade och byggde denna bro som Golden Gate-bron i San Francisco... Now you know).
En barfota jag framför armémuséet (direkt bakom mig) och Champlimaud Centre of the Unknown (den andra stora vita byggnaden bakom mig). 

Föresten kan jag rekomendera Lissabon dem som vill åka utomlands och använder en StairMaster... Det är trappor överallt. Staden Lissabon är i sig själv uppbyggd på sju kullar och det är inte små kullar vi pratar om här utan, enligt mig, berg till kullar (överdrift men jaja). Sintra är ett helvete om man inte är i alla fall har en medelmåttig kondition. Jag skämtar inte när är jag kallar Castelo dos Mouros för alla de fina orden jag kallade det för. Helt klart värt att se för det är otroligt, fantastiskt, nästan "bara i drömmar" vackert, men... Att ta sig dit, gående (kunde ha tagit en buss men det skulle bara ta 10 min att gå upp, jo, jag tackar) tog +30 min och jag är inte helt och hållet otränad. Det var som att vara tillbaka i Abisko och Björkliden, fast i +30°C istället för +20°C, och utan vatten. Varför har de inte vatten där uppe? (Drack upp mitt eget på på vägen upp)...

Låter lite smått bitter men det är jag inte, mest trött. Imorgon åker jag tillbaka till Stockholm och "den verkliga världen". Kommer definitivt återvända hit till Lissabon (och Portugal). Trappor eller inte så är Lissabon en av de mest vackra, trevliga (i det stora hela) och sevärda städerna jag har varit i. Hotellet, minus hur lyhört det är, vill jag bara berömma och när man vet var man ska leta och hur man hittar mat så är min mjölkallergi "não há problemas". Det är bättre utbud på sojaprodukter och liknande än i Sverige och Finland. Skämmes...

Nu ska det sovas och sen kommer jag vakna halv fem (har bestämt det, så för säkerhetens skull har jag ALLA alarm på) för att ta mig till flygplatsen. Haha.

Hoppas alla har det bra och kram på er!
Äventyr | | Kommentera |
Upp