Don't ask me why

Hade planerat på att göra en massa saker dagarna innan jag åkte upp norrut över jul men 'he blev it av'.  Är hur som helst grymt peppad på att åka hem med allt som det innebär. Bastu, snö, kyla, värme, vänner, familj, husdjur, oväsen, spöken och så vidare. Saknar verkligen alla hemma. 
 
Jag drömmer en massa underliga saker. Oftast brukar det bero på saker som händer i mitt liv. Jag drömmer ofta om saker som oroar mig/känner för även om det ofta är i metaforer vilket gör allting komplicerat och irriterande. För några år sedan drömde jag flera veckor i rad att jag fastnade med håret i allting och kom aldrig iväg eller framåt. Mitt hår var med för att jag ville klippa det och att jag fastnade i allting för min hjärna ville tvinga mig att inse att jag, JAG, var tvungen att ta mitt liv i mina egna händer och inte lita på att andra skulle hjälpa mig. Vilket jag sedan gjorde och voilá, så slutade även mina drömmar om det. Att jag sedan började drömma kryptiska drömmar om andra saker var väntat och naturligt.
Ska dock inte berätta några fler av mina drömmar med risk att någon annan ska tolka dem och inse att jag är galen. Haha. Lärde mig ganska tidigt att ens drömmar är personliga och därav ibland rent av farliga att berätta då det man drömmer om ofta är en liknelse för något annat.
En kollega till mig berättade en morgon att hon drömt att jag hade varit så elak att hon hatat mig, i hennes dröm. Det var inte något jag hade gjort, det handlade inte om mig men samtidigt så var det ju jag, enligt henne, i hennes dröm. Kände mig tvungen att säga förlåt även om det var hennes hjärna som hade drömt upp denna bild av mig. Oroade mig sedan ett tag om det verkligen var så hon såg mig. Det borde inte ha påverkat mig men det gjorde det ändå. Allting tolkas och alla tolkningar är olika och beroende på individen som gör tolkningens erfarenheter och tankar. Farligt. Men sedan, är det inte så livet är?
Man måste bara vara medveten om vilka tolkningar man gör. Vad en individ menar kanske en annan uppfattar på ett helt annat sätt.
Exempel: lila är lila men alla har sin egen uppfattning om lila. Alla kan komma överrens om att det är lila men vilka känslor de får av det beror helt och hållet på den enskilda individen och dess erfarenheter (och så vidare). Jag gillar lila. Du kanske hatar lila. Min granne kanske känner rädsla av lila. Din granne kanske älskar tanken på ett lila hus och så vidare. Alla är olika. Alla har rätt till sin egen åsikt. Att jag sedan kanske inte gillar din personliga åsikt om lila är upp till mig och mitt problem. Jag kan och ska inte tvinga på dig min syn på lila.
Därför är/kan det också svårt med drömmar. Din erfarenhet av att sitta fast med håret i något kanske ger dig en känsla av hot. Kanske drog din lillebror dig i håret när ni brottades och det påminner dig kanske om en känsla av kraftlöshet. Allas hjärnor tolkar olika. Därför är det bara en själv som kan tolka vad man drömmer på ett korrekt sätt. 
 
Känner att jag skulle kunna skriva om detta i evigheter. Visst kan jag ha fel om tolkningar och drömmar men man kan inte lära sig något om man inte accepterar att man har massor kvar att lära sig. Nu ska jag ta och packa för att sedan försöka somna i någon form av "rätt" tid. 

Nästa gång jag skriver är jag mest troligt i Piteå! 
Kram på er!
 
 
Follow my blog with Bloglovin
Tankar | | Kommentera |
Upp